mamamedia.nl

Cocktails, cocktails, nog eens cocktails!

Goeie cocktails drinken; wat is het toch leuk! De wereld van cocktails is groot, bijna oneindig, en nieuwe drankjes ontdekken met vrienden en receptjes uitwisselen is nog wel het tofste deel eraan. Maar op een gegeven moment, als je een beetje een cocktail-kenner bent, raken die recepten op. Dan blijf je dezelfde raspberry-gin-tonic bestellen, en snak je naar iets nieuws; naar een reden om gin bestellen of cognac online bestellen weer nodig te maken. Gelukkig heb ik twee recepten voor je, met mijn favoriete dranken! Je kan ze misschien al raden…

Gin Fizz 

We kennen gin natuurlijk allemaal van de gin-tonic en de miljoen spin-offs die dat drankje inmiddels heeft genoten. Gin is een sterke drank op basis van tarwe en ontleent zijn smaak van de toevoeging van jenever -of sleedoornbessen. Een van mijn favoriete drankjes, als je de gin-tonics even moe bent, is de Gin Fizz! Een cocktail uit 1870, waar je het volgende voor nodig hebt: 

Schenk 1 maatje gin, 2 maatjes citroensap, 2 maatjes simple sirup en het eiwit in een cocktailshaker, zonder ijs! Schud tot alles gemengd is, voeg dan het ijs toe en schud nogmaals. Dit zorgt ervoor dat het ei gaat schuimen en niet verdund wordt door het ijs. Zeef het drankje in een glas en schenk de bruiswater erbij. Zodra het water en het eiwit elkaar ontmoeten komt er een prachtig schuimend laagje boven op je drankje, waar het ook zijn naam aan ontleent. Schil een stukje citroen, knijp de oliën uit boven het glas, wrijf het langs de rand waar je drinkt en laat het erin vallen. 

Ampersand

Zo, dat was de gin! En dan nu; cognac. Misschien ook weer een gekke keuze, maar ik ben er gek op, en jij straks ook. Het leuke is ook; dit drankje gebruikt zowel cognac als gin! Je kan hem dus meteen maken na je Gin Fizz! Ik heb het natuurlijk over de Ampersand, een klassieke, goudkleurige cocktail. Je hebt nodig: 

Giet een maatje van alle drie de dranken in een glas en voeg twee spritsjes van de bitters toe (naar smaak) met ijs. Roer alles goed en zeef het in je cocktailglas. 

 

Voilà, twee drankjes die bekende sterke dranken nét even anders serveren. Vaarwel naar de gewone cocktails, op naar de gekke drankjes! Toch? 

 

 

Mobiele versie afsluiten